Meta beskrivning - Expediten Wordpress Webbyrå

Meta beskrivning

Meta beskrivning är utdrag av text som beskriver en sidans innehåll; Meta beskrivningen visas inte på själva sidan, endast i sidans kod. Meta beskrivning är korta innehållsbeskrivare som hjälper till att berätta för sökmotorer vad en webbsida handlar om.

Metakoder finns bara i HTML, vanligtvis vid “huvudet” på sidan och är bara synliga för sökmotorer. Meta står för “metadata”

Skapa unika beskrivningar
En del webbplatsägare väljer att använda samma beskrivning för alla sidorna på webbplatsen. Webbplatsens rang hjälps inte av metabeskrivningen men den kan skadas av duplicerat innehåll. Metabeskrivningen ska vara baserad på innehållet på den specifika sidan och inte på vad hela webbplatsen har att erbjuda. Du kan skapa en formel för att systematiskt skapa unika beskrivningar baserat på produktnamn, färg eller märke om du har flera liknande sidor. Exempelvis om du har en separat sida för varje produkt du erbjuder.

Hjälper Meta beskrivning din SEO?
Svaret på det är absolut. Om du vill ta reda på vilka Meta beskrivning en sida använder, högerklickar du bara var som helst på sidan och väljer “Visa sidkälla”. En ny flik öppnas i Chrome (i Firefox kommer det att bli ett popup-fönster). Den del högst upp, eller “huvudet” på sidan, är där metataggarna kan vara.

Meta beskrivning

Synonymer till beskrivning

  1. skildring, framställning, berättelse, redogörelse, karakterisering, porträtt; instruktion, bruksanvisning, manual, recept