Hur fungerar snapback av domäner? - Expediten

Hur fungerar snapback av domäner? - Expediten

Slik fungerer Snapback

Hur fungerar snapback av domännamn

Snapback av domännamn

Du kanske kommit på ett helt fantastiskt domännamn men till din besvikelse upptäckt att domännamnet redan är taget. Det känns både frustrerande och ledsamt. Därmed sagt finns det tacksamt nog nya möjligheter för dig att få det domännamn du önskar. Samtidigt kan du själv göra ett val av domännamn genom att se listor över tillgängliga domännamn.

Hur fungerar snapback domäner?

De flesta domannämn upphör att gälla efter ett tag och blir därefter tillgängliga för registrering. Samtidigt finns det en stor andrahandsmarknad för domännamn. Alla domännamn släpps offentligt. På så sätt kan du få en överblick över de namn som finns tillgängliga. Du kan exempelvis kolla på https://www.28kdigital.se/ när du gör ditt köp snapback domäner.

Vad är snapback?

Snapback är namnet på tjänster för att registrera de domännamn som förfallit. I syfte att frigöra domännamn läggs alla de domännamn som inte längre används ut på andrahandsmarknaden för domännamn. Detta leder till att någon annan erbjuds chansen att snappa upp det använda domännamnet och göra det till sitt egna. När det gäller att köpa domännamn gäller det att vara både snabb och effektiv. Konkurrensen mellan namn kan stundvis vara hård. Därmed sagt finns det goda möjligheter att få det namn du önskar.

Internetstiftelsen

Det kan vara bra att hålla ett koll på Internetstiftelsen för att se vilka namn som är på väg att bli släppta. Internetstiftelsen släpper regelbundet information om domännamn offentligt som håller på att förfalla. Därmed kan du enkelt hålla dig uppdaterad.

Samtidigt är de domännamn du köper av tjänster som tillhandahåller dem godkända registrerare av Internetstiftelsen. Det gör att du kan känna dig trygg av ditt val av domännamn. Ett skäl att använda sig av snapback-tjänster är att de allra mest eftertraktade domännamn läggs ut på dessa sidor. Dessutom är de flesta domännamn registrerade vilket betyder att du kan få svårt att få det domännamn du vill ha om det inte går via Internetstiftelsen.

Sist men inte minst har alla de domännamn som släpps troligtvis höga resultat på sökmotorers resultatlistor. I samband med att de redan har flera inlänkar eller åtråvärda nyckelord får du ett domännamn som ger höga siffror av besökare. Vidare är namnen enkla att stava till. De flesta namn har namn de flesta kommer ihåg eller som låter bra. På så sätt får du ett häftigt domännamn som ger dig mycket trafik på din nya hemsida.

Boka ditt domännamn

Skulle det vara så att det finns flera som vill ha ett visst domännamn kan det bli en budning. För att visa ditt intresse ska du göra en bokning av det domännamn du vill ha.

Avslutningsvis får du via snapback-tjänster en lista över alla tillgängliga domännamn tillsammans med vilket år de släppts. På så sätt får du en tydlig överblick över samtliga frisläppta domännamn på marknaden.

Er det lovlig å snappe domener?

Her er sitater fra Patent- og registreringskontoret:

Hallo,
Personen som eier et domene har ikke enerett til å bruke domenenavnet på varer og tjenester. Innehaveren av et domenenavn kan dermed ikke påstå at han eller hun også eier retten til å bruke navnet som et varemerke på produkter eller tjenester.

Hvis noen har registrert varemerket ditt som et domenenavn, betyr det ikke automatisk at det er en krenkelse av din rettighet. Om det er en krenkelse eller ikke, avhenger av om domenet brukes kommersielt. Hvis den ikke gjør det, er det ikke en overtredelse. Hvis domenet brukes kommersielt, kan det være en krenkelse i tilfeller der eieren av domenet bruker nettstedet og der selger de samme, eller lignende, varer og tjenester som du har beskyttet varemerket ditt for.

For å registrere et domene med adresseutvidelsen .se, kontakt Foundation for Internet Infrastructure, www.iis.se

Vennlig hilsen,
PRV kundesupport

Kilde: PRV

Her kan du bestille Snapback av domener

 

28kdigital.se
28Kdigital.se: Köp och registrera lediga .se domäner
Vi på 28kdigital.se förmedlar snapback av domäner och har en väldigt användarvänlig sajt med funktioner som favoritmarkering samt data från ahrefs som möjliggör att köpa bra domäner för SEO.


Inducon
Snapback / backorder av .SE-domäner | Indukon – Backorder …
Backorder. Vi erbjuder snapback av .SE och .NU-domener. Vi har gjort detta sen i början av 2013 med ett mycket gott resultat. Vi ligger i …


Eget nettsted
Snapback av domäner / Förfallna domäner – Egensajt
Vi listar de domäner som har förfallit och du kan söka efter den domän du önskar beställa snapback på. Läs gärna läsa mer i vår kunskapsbank …


Rød snapper
RedSnapper.nu | Snappa domän idag – Domän snapping enkelt!
Trykk tilbake domene er lettest på Rødt Snapper - Snappe utgående domener i dag og få nettadressen din! Fleksibel, enkel og rask domene restordre ...


Rymdweb
Snapback – Rymdweb
Registrer din domene med Rymdwebs snapback-tjeneste. Vi har de beste resultatene på snapback i Sverige.


Webbdo
Så funkar Snapback – registrera utgående domäner – Webbdo
Det är inte ovanligt att utgående domäner säljs för 200-20 000 kr/st eller mer. I Sverige, under toppdomänerna .SE och .NU är priserna inte så …


Nmugroup
Snapback | Bevakningstjänst för domännamn – NMU Group
LÅT OSS HUGGA TAG I DITT ÖNSKADE DOMÄNNAMN SÅ FORT DET BLIR LEDIGT. Snapback, eller backorder som det också kallas, avser att ”snappa upp” …


Frobbit
Hur fungerar er snapback? – Frobbit!
Hur fungerar er snapback? Vi tar emot beställningar för snapback (backorder) på se-domäner. En beställning kan läggas när .SE har lagt till dem på den sk …


Lista på utgångna .SE och .NU domäner

 

Liste over utløp .SE-domener:https://www.iis.se/data/bardate_domains.txt

Liste over utløpende .NU-domener:https://www.iis.se/data/bardate_domains_nu.txt

2019-05-15 Intervju: Tilhørigheten og samspillet mellom de forskjellige rettighetene

2019-05-15 Intervju: Tilhørigheten og samspillet mellom de forskjellige rettighetene fra PRVVimeo.

Hva er DOMAIN DROP CATCHING? Hva betyr DOMAIN DROP CATCHING? DOMAIN DROP CATCHING mening

Wikipedia informasjon om Domain_drop_catching

Fangst av domenedrop Fangst av domenedrop, også kjent som dypesniping, er praksisen med å registrere et domenenavn når registreringen er bortfalt, umiddelbart etter utløpet.