Använda röstsökningar och röstkommandon på Google

Googles röstsökning

Google Röstsökning eller Search by Voice är en Google-produkt som tillåter användare att använda Google sök genom att tala in på en mobiltelefon eller dator, dvs att enheten söker efter data när den anger information om vad man ska söka in i enheten genom att tala.

Ursprungligen benämnd röståtgärd som gjorde det möjligt för en att ge talkommandon till en Android-telefon. En gång som endast var tillgänglig för U.S. English locale – kommandona var senare igenkännliga och svarade på amerikanska, brittiska och indiska engelska; Filippinska, franska, italienska, tyska och spanska.

I Android 4.1+ (Jelly Bean) slogs det samman med Google Now. I augusti 2014 tillsattes en ny funktion till Google Voice Search, så att användarna kan välja upp till fem språk och appen förstår automatiskt det talade språket.

Google Röstsökning på Google.com

Den 14 juni 2011 tillkännagav Google på sin Inside Google Search-händelse att det skulle börja rulla ut röstsökning på Google.com under de närmaste dagarna. Google rullade ut stödet men bara för Google Chrome-webbläsaren.

Historia

Google Röstsökning var ett verktyg från Google Labs som gjorde det möjligt för någon att använda sin telefon för att göra en Google-fråga. Efter att användaren ringde (650) 623-6706, antalet Google Voices söksystem, skulle de vänta på orden Säg dina sökord och säg sedan sökorden. Därefter skulle de antingen vänta på att uppdatera sidan, eller klicka på en länk för att få fram söksidan som användaren begärde. För närvarande har både demo av denna tjänst och sidan stängts av. Sedan tjänsten har introducerats har produkter från Google, som GOOG-411, Google Maps och Google Mobile App, utvecklats för att använda taligenkänningsteknologi på olika sätt.

Den 30 oktober 2012 släppte Google en ny Google Search-app för iOS, som innehöll en förbättrad Google Voice Search-funktion, som liknar den för Voice Search-funktionen som finns i Googles Android Jelly Bean och syftar till att konkurrera med Apples egen Siri-röstassistent. Den nya appen har jämförts positivt av granskare till Siri och den inofficiella Apple Weblogs sida vid sida jämförelse sa att Googles röstsökning på iOS är “otroligt snabb och relevant och har mer djup än Siri”.