Vad är SEO? - Expediten

seo

Vad är SEO (Sökmotoroptimering)?

SEO handlar om att se till så att en hemsida hamnar så högt som möjligt i sökmotorernas SERP (Search Enginge Results Page) på ett antal sökord. Detta görs genom att arbeta med hemsidans innehåll i form av text, hemsidans struktur, länkar från andra hemsidor och genom att undanröja eventuella fel som kan hindra sökmotorerna från att hitta och förstå innehållet på hemsidan. När man pratar om SEO brukar man i huvudsak dela upp i tre delar:

 

On page SEO

On page SEO görs genom att man ser till att innehållet på hemsidan i form av texter, struktur och så vidare är optimalt för de sökord man vill vara synlig på. Man brukar säga att ”content is king” och det är sant, utan rätt innehåll är det mycket, mycket svårt att få en hemsida att bli synlig på sökmotorerna. Det absolut första man bör göra när man jobbar med on page sökmotoroptimering är att till så att det inte finns några tekniska hinder för sökmotorerna att indexera innehållet på hemsidan. Det finns tekniska hinder av olika slag det kan röra sig om dåligt webbhotell eller kanske ett publiceringsverktyg som inte funkar så bra. När man har de grundläggande tekniska bitarna på plats så kan man fortsätta med att skapa texter som är anpassade till de ord/fraser som vill vara synligt på. Hur vet man då vilka ord och fraser som är lämpliga för mig och min hemsida? Det görs genom något som kallas ”keyword research”, detta går ut på att hitta de ord/fraser som du har nytta av synas på och titta på vilken trafik dessa kan generera. Här är relevans enormt viktigt, man har ju inget för att driva trafik till en hemsida som inte är relevant.

Off page SEO

Off page SEO handlar om att se till att andra hemsidor på internet länkar till din hemsida. Vikten av länkar är stor, framförallt i Googles algoritm. Varje länk från en hemsida till en annan ser Google som en röst på hemsidan som länkas. Hur mycket kraft en länk förmedlar beror på många faktorer men de viktigaste är hur många länkar den länkande sidan själv har och vad man skriver i ankartexten. I grova drag kan man säga att ju fler länkar en hemsida har desto bättre rankar den på Google, går man på djupet är dock arbetet med länkar enormt komplext och kräver mycket erfarenhet och eftertanke.

Webbhotell
  • ecomero landingpage4 300x161

  eComero AB

  Verifierad
  • screenshot 2020 01 13 digital mediabyra i uddevalla trollhattan frc media 300x144

  FRC media

  Verifierad
  • screenshot 2020 05 08 jpn web design webbdesign seo analyser utbildning m m 300x143

  JPN WEB DESIGN

  Verifierad
  • SEO Stockholm

  Raqs AB

  Verifierad
  • SEO Örebro

  WebbVy

  Verifierad

Wikipedia information om Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering Sökmotoroptimering, från engelskans search engine optimization, förkortat SEO, är ett samlingsnamn för de olika metoder och tekniker som används för att få en webbsida att på ett organiskt sätt, i kontrast till betald marknadsföring på sökmotorer, synas så högt upp som möjligt på önskade sökord bland sökresultaten i sökmotorer så som Google, Bing eller Yahoo. Eftersom rangordningen av webbsidor sker automatiskt genom algoritmer kan man försöka att till webbplatsägarens fördel optimera den bedömning av en webbsida som sökmotorerna gör genom att genomföra ändringar i de faktorer som algoritmerna tar hänsyn till. Personer som arbetar med att hjälpa företag med sökmotoroptimering kan kallas SEO-konsulter.

Sökningar relaterade till seo

seo google

vad är seo

seo betyder

seo-byrå

seo wikipedia

seo guide

seo optimering

seo-utbildning