Bästa webbhotell för mars 2023 - Expediten

Vad är ett webbhotell?

Vad är ett webbhotell

Ett webbhotell är ett slags hotell för dina webbsidor. Dina webbsidor blir tillgängliga dygnet runt från alla datorer som har tillgång till Internet. Du laddar helt enkelt upp din sida till en server som sedan ständigt är uppkopplad mot nätet. Detta är varken dyrt eller ansträngande. Du kan flytta dina filer till ett webbhotell lika lätt som när du flyttar filer mellan mappar på din dator.

webbhotell på engelska Web hosting.

Det finns olika sorters webbhotell, som bygger på olika system. I vanlig benämning är ett webbhotell en eller flera datorer (servrar) utrustade för att klara av hård belastning på systemet. Datorerna är vanligtvis uppkopplade till Internet genom fiberoptik. Denna webbsida är t.ex. uppkopplad genom 1000 Gigabit Fiber. Det kan behövas när det är många som vill åt sidorna på en webbsida samtidigt.

De olika systemen kan vi direkt dela in i två standard system: Windows och Linux. Är du nybörjare spelar det ingen större roll vilket system du väljer men är du lite kräsnare så tänk på följande: ASP och Access databaser fungerar endast på Windows. PHP och MySQL databaser fungerar endast på Linux. Vet du inte ens vad detta är ska du ignorera det och bara tänka allt annat du behöver när du väljer webbhotell. Att nämna är att ASP och PHP är två olika serverspråk för att göra avancerade webbsidor t.ex. Communitys som phpBB som är i php.

Populära Cms som bruka köras på Linux:

WordPress Hemsidesystem
Joomla Hemsidesystem
Drupal Hemsidesystem
Magento Webbshop system
PrestaShop Webbshop system
WooCommerce Webbshop system

Rådgivning / Offert

Skicka förfrågan till flera webbyråer samtidigt när du vill ha Hemsida till ditt Företag.

Webbhotell
  • Vad är ett webbhotell?

  123minsida.se

  • Vad är ett webbhotell?

  Admax AB

  • Vad är ett webbhotell?

  AxByte AB

  • Vad är ett webbhotell?

  Backupnow Norden

  • Vad är ett webbhotell?

  Ballou Internet Services AB

Vad är ett webhotell resp en domän?

Wikipedia information om Webbhotell

Webbhotell Ett webbhotell är en tjänst som möjliggör för den som inte vill upprätthålla en egen offentlig webbserver att publicera sig på World Wide Web. Ett webbhotell har en internetansluten dator (webbserver) – i praktiken flera datorer, för att klara behovet av kapacitet och tillgänglighet – där flera användare kan lägga upp sina hemsidor eller webbplatser (under olika domännamn).

Synonymer till hemsida

(data.) webbsida, webbplats, sajt

Synonymer till företag

 1. rörelse, firma, bolag, affär, affärsrörelse, industri, verksamhet, anläggning, etablissemang
 2. förehavande, tilltag, handling, verk, operation, projekt