Vad är 301 redirect? Vi förklarar med text bild & video

Om du vill ändra webbadressen så som den visas i sökmotorresultat,rekommenderar vi en 301-omdirigering via servern. Det är det bästa sättet att se till att både användare och sökmotorer leds till rätt sida. 301-statuskoden betyder att en sida har flyttas permanent till en ny plats.

301-omdirigeringar är speciellt användbara under följande omständigheter:

  • Om webbplatsen flyttats till en ny domän och du vill göra övergången så smidig som möjlig.
    Ett verkligt exempel på 301 är när Expediten.se byter domän till sökmotoroptimeringen.se
  • Användare kommer åt din webbplats via olika webbadresser. Om till exempel din startsida kan nås på flera olika sätt, till exempel http://example.com/home, http://home.example.com eller http://www.example.com, kan det vara bra att välja en av de webbadresserna som önskad destinationsadress och använda 301-omdirigeringar för att skicka trafik från andra webbadresser till din önskade webbadress. Du kan även använda Search Console för att ange din önskade domän.
  • Om du slår samman två webbplatser och vill försäkra dig om att länkar till gamla webbadresser omdirigeras till de rätta sidorna.

Om du vill genomföra en 301-omdirigering för webbplatser, vars värdservrar kör Apache, måste du ha tillgång till serverns .htaccess-fil. (Om du inte är säker på vad du har åtkomst till eller vilken programvara som används på servern bör du kontrollera detta med webbhotellet.) Mer information finns på Apache .htaccess Tutorial och på Apache URL Rewriting Guide. Om webbplatsens värdserver kör annan programvara bör du kontakta värden och ta reda på mer.

Rådgivning / Offert

Skicka förfrågan till flera webbyråer samtidigt.

Wikipedia information om Lista över HTTP-statuskoder

Lista över HTTP-statuskoder