Vad är ett domännamn? - Sökmotoroptimeringen.se

domän

Vad är ett domännamn?

Ett domännamn är din hemsidas namn. Ett domännamn är adressen där Internet-användare kan komma åt din webbplats. Ett domännamn används för att hitta och identifiera datorer på Internet.

Datorer använder IP-adresser, som är en serie av nummer. Men det är svårt för människor att komma ihåg strängar av siffror. På grund av detta utvecklades domännamn och användes för att identifiera enheter på Internet istället för att använda IP-adresser.

Ett domännamn kan vara en kombination av bokstäver och siffror, och det kan användas i kombination med de olika domännamnstilläggen, som t.ex. .com, .net och .se m.fl. Domännamnet måste registreras innan du kan använda det. Varje domännamn är unikt.

Två webbplatser kan inte ha samma domännamn. Om någon skriver in www.dinhemsida.se kommer den att gå till din webbplats och ingen annans.

Domains and the Domain Name System

Synonymer till domän

  1. kronogods, jordagods, större lantegendom; jordområde, skogsområde, egendom, mark, område; verksamhetsfält, fack, specialitet, genre, gebit, revir, fögderi; (data.) namngiven resurs på Internet, domännamn