Vad Kostar en Hemsida - Sökmotoroptimeringen.se

Vad Kostar en Hemsida - Sökmotoroptimeringen.se

Vad Kostar en Hemsida

Frågan många ställer om en hemsida

Vad kostar en hemsida? Du har säkert tänkt att du eller ditt företag behöver en hemsida men att det är för dyrt.

Det är en av de vanligaste frågan vi får om hemsidor. Priset på en hemsida varierar beroende på hur avancerade och personliga lösningar du önskar och hur mycket du är villig att göra själv.

 

Priset på hemsidan påverkas bland annat av följande faktorer:

Funktioner
Tänk efter vilka funktioner du behöver på din hemsida. Lite olika hur webbyråer säljer funktioner. Det finns paketlösningar med många funktioner till en högre kostnad. Det finns också lösningar där få funktioner ingår och du får köpa till om de du behöver saknas. Fördelen är att du bara betalar för de funktioner du behöver. Exempel på funktioner är nyhetsfunktion, bloggverktyg och bildgalleri. Avancerade formulär är ett exempel på kundanpassad funktion.

Sidantal
Enkelt arbete att mata in text och bilder och få det att se bra ut. Kontroll av länkar och olika språkversioner. Många sidor ger mer arbete och påverkar priset. Här kan du påverka priset om du gör några sidor själv.

Layouten
Priset påverkar hemsidan om layouten utgår från mallar eller om den ska bli personlig och byggas upp. Det går att få en personlig anpassning även om man använder mallar och leverantören kan sälja mallarna fler gånger så du behöver inte betala allt själv.

En unik personlig layout tar längre tid och blir dyrare.

Hemsidans innehåll
Innehållet ska fånga besökaren att stanna kvar och inte klicka vidare till annan sida.

Texten och innehållet måste vara på ett språk som är lätt att förstå. Översättningar viktiga till de språk som besökarna har. Mycket av text och bild kan man lägga in själv annars kontaktar man en webbyrå för hjälp.

Att tänka på
Sökoptimerad hemsida rankas högre i sökmotorer och då får de fler besökare. Sökoptimering är ett manuellt jobb och kan man inte själv så anlitar man någon. Det kan vara värt att satsa på att göra en sökoptimering.

  • Fler språkversioner innebär mer arbete vid skapandet av sidan och är avsevärt mer tidskrävande vid uppdateringar.
  • Viktigt anpassa sidan för mobil och surfplatta. Du kan få betala extra för det hos en del webbyråer. Kan vara billigare köpa en ny hemsida än anpassa en gammal till mobil och surfplatta.

En halv miljon för Sävsjö kommuns nya webbsida

Läs artikeln här

Synonymer till kosta

  1. ha som pris, betinga ett pris av, gå på, medföra utgifter, vålla, sluka; medföra, fordra