PHP 8: Hur man uppdaterar PHP-versionen av din WordPress-webbplats

PHP 8: Hur man uppdaterar PHP-versionen av din WordPress-webbplats

Ansett som ett av de mest nybörjarvänliga programmeringsspråken, fortsätter PHP att introducera enorma förändringar med var och en av sina uppdateringar. Med tanke på förändringen fokuserar den här bloggen på stegen för att uppgradera till PHP 8.0 på en WordPress-webbplats.

Tidigare hjälpte PHP 7:s hastighetsoptimeringsuppdatering mycket med att få högre ranking på SERP:erna. För att föra arvet vidare överraskade PHP sina entusiaster med en release av PHP 8.0 redan i november 2020, vilket gav en lista över nya funktioner som revolutionerade hur programmerare arbetade.

PHP 8 låter dig skriva kortfattad kod och bygga mer exemplariska applikationer med spännande förändringar och förbättringar av de tidigare RFC:erna. Med tanke på de nya förbättringarna skulle det vara ett brott att inte uppgradera din nuvarande PHP-version till PHP 8.0 på din WordPress-webbplats.

PHP 8 – Kompatibilitet med teman och plugins

Obehag följer med varje förändring; liknande är fallet med PHP 8. Även om PHP 8 erbjuder omfattande funktioner för att stödja sina användare och ge dem en idealisk användarupplevelse, medför det problem med inkompatibilitet med teman och plugins.

PHP är inte spelaren att skylla på här, eftersom teman och plugins bör uppdateras för att fungera med de senaste mjukvaruversionerna. Om din favorit och oersättliga plugin eller tema ger problem med PHP 8, testa då följande lösningar.

Återställ till den tidigare PHP-versionen. (Ett tråkigt alternativ) Kontakta temat eller plugins supportteam och informera dem om kompatibilitetsproblemen för att öka den optimala användarupplevelsen med de senaste versionerna av båda.