URL-struktur - Expediten

url struktur

Håll URL-strukturen enkel

URL-strukturen på en webbplats bör hållas så enkel som möjligt. Organisera ditt innehåll så att webbadresser är konstruerade logiskt och på ett sätt som är meningsfullt för användarna. Använd läsbara ord istället för långa ID-nummer, om möjligt. Om du till exempel söker flyginformation kan en URL som http://en.wikipedia.org/wiki/Aviation avgöra om du ska klicka på den här länken. En URL som http://www.example.com/index.php?id_sezione=360&sid=3a5ebc944f41daa6f849f730f1 är mycket mindre tilltalande för användarna.

 

Vill du lära dig hur du skapar den perfekta webbadressstrukturen för SEO? I denna video diskuterade John Lincoln alla viktiga punkter för URL-strukturer för sökmotoroptimering.

Perfekt URL-struktur för SEO

Vad betyder URL?

  • (av engelska uniform resource locator ‘ enhetlig resurslokaliserare’, datateknisk term) webbadress || URL:en; URL:er

Wikipedia information om URL Uniform_Resource_Locator

Uniform Resource Locator Uniform Resource Locator (URL), på svenska kallat webbadress, är den teckensträng som identifierar en viss resurs på internet, till exempel en webbsida: http://www.example.org/nyheter/dagens.html. Webbadressen är en del av infrastrukturen för World Wide Web och gör en resurs tillgänglig för en webbläsare. Tekniken skapades av Tim Berners-Lee och presenterades 1989. URL:en är konstruerad för att peka ut resurser på Internet (eller t.ex. ett intranät) och ange hur de kan hittas. En URL kan även användas för att hitta en fil på den egna datorn. Jämför Uniform Resource Identifier (URI).