Frågor & Svar databas om Sökmotoroptimering SEO

Frågor & Svar Sökmotoroptimering

Har ni ofta återkommande frågor från era kunder? Samla frågorna i en databas och besvara dem. Det kommer höja intresset för er hemsida.

Går det dölja backlinks för dina konkurrenter?

Det finns många verktyg för att göra en backlinks analys. Alla har sina egna botar som kan blockeras. Ett sätt är att skriva en disallow regel i robots.txt filen men då kommer den här filen att vara synlig för alla.  Det är mycket bättre att blockera åtkomst för backlink-checkers i .htaccess-filen

Här är ett exempel på hur detta kan göras. Lägg bara till den här koden i din .htacess-fil:

SetEnvIfNoCase User-Agent .*aboundexbot.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*ahrefsbot.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*backlinkcrawler.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*blekkobo.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*blexbot.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*dotbot.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*dsearch.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*exabot.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*ezooms.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*gigabot.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*ia_archiver.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*linkdexbot.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*lipperhey spider.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*majestic-12.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*majestic-seo.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*meanpathbot.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*megaindex.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*mj12bot.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*ncbot.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*nutch.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*pagesinventory.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*rogerbot.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*scoutjet.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*searchmetricsbot.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*semrushbot.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*seokicks-robot.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*sistrix.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*sitebot.* botstop
SetEnvIfNoCase User-Agent .*spbot.* botstop
Order Allow,Deny
Allow from all
Deny from env=botstop

Vad är SEO?

Enligt Moz är SEO (Search Engine Optimization):

“Metoder att öka kvantiteten och kvaliteten på trafiken till din webbplats genom organiska sökmotorresultat.”

Vad står SEO för?

SEO står för S earch E ngine O ptimization

Enkel Förklaring till vad SEO är

SEO (Search Engine Optimization) är en form av digital marknadsföring där du optimerar en webbplats så att Google bestämmer att webbplatsen ger det bästa värdet till sökare och positionerar sidan högst upp i sökmotorns resultat.

Det uppnås genom tekniska och strukturella förändringar på webbplatsen genom att skriva innehåll så att Google förstår vad sidan handlar om och även av typen och antalet webbplatser som länkar till det.

Vad är en sökmotor?

Google definierar en sökmotor som:

“Ett program som söker efter och identifierar objekt i en databas som motsvarar sökord eller tecken som anges av användaren, används speciellt för att hitta specifika webbplatser på World Wide Web.”

Varför är sökmotorer så viktiga?

Sökmotorer är ett världsomspännande verktyg. De tillåter sökare att hitta relevant information och webbplatser utan att behöva någon teknisk expertis

Vilka andra sökmotorer finns än google?

Andra sökmotorer är Bing, Yahoo, Ask.com, AOL.com, Baidu.

Amazon och Youtube. Pinterest är också en sorts sökmotor.

Vilka är grundarna till Google?

Google grundades 1998 av Larry Page och Sergey Brin medan de var Ph.D. studenter vid Stanford University, Kalifornien.

Vad står Google för?

Det finns ingen officiell förkortning till Google. Ett förslag är, det är en felstavning av Googol vilket betyder ett riktigt stort antal. Annars finns det många idéer som flyter runt men ingenting som har bekräftats.

Vad står www för?

“WWW” står för World Wide Web och finns i början av en URL.

Vad är en domän?

Varje webbplats har en IP-adress, vilken är platsen för webbplatsen. I stället för att behöva komma ihåg olika strängar av siffror för varje webbplats som du vill besöka, tilldelar vi ett namn till varje domän som är lättare att komma ihåg.

Vad menas med en toppdomän?

Toppdomän (TLD) är det sista segmentet av domännamnet. Vanligtvis ” .com “. De är normalt antingen generiska, som ” .com” och ” .net” eller de är platsspecifika, till exempel ” .co.uk” (UK) eller ” .es” (Spanien).

I Sverige är toppdomänen .se”

Hur vet jag när jag använder rätt antal sökord på en sida?

Tyvärr finns det inget “rätt” nummer när det gäller nyckelord på en sida. TF IDF är ett bra alternativ ( läs mer ). I huvudsak tittar man på de ord som konkurrenter använder och deras Nyckelordstäthet och tar ställning till att om Google har rankat dem högt  så måste de vara på rätt väg i sökordstäthet.

Nyckelordstäthet är hur många gånger ett nyckelord eller en fras visas på en webbsida jämfört med det totala antalet ord på sidan. I samband med sökmotoroptimering kan sökordstäthet användas för att bestämma huruvida en webbsida är relevant för ett visst sökord eller sökordssatsning.

Vad rankas i Google?

Ibland en knep fråga. De flesta skulle tro och säga att det är webbplatser, men det är faktiskt enskilda webbsidor som rankas, men det sägs att domänen som helhet spelar en roll för att bestämma vilken sida som rankas.

Vad är webbhotell?

Webbhotell är tillgång till utrymme på en server för att lagra en webbplats. Servern måste vara ansluten till internet, som vanligtvis går via ett datacenter.

Vad menas med Web crawler?

Crawling är processen där en Google bot systematiskt söker igenom World Wide Web. Det kan också kallas en spindel eller spindel bot och det den gör är att indexera eller uppdatera sidor för sökmotorerna.

Vad är SERP?

Sidor för sökmotorresultat (SERP) är sidorna som visas av sökmotorer som svar på en fråga från en sökare.

Vad är ett organiskt sökresultat?

Dessa är de obetalda sökresultaten som visas av Google som svar på en fråga från en sökare. Känd som SERPs (Search Engine Results Page). Du hittar dem under de betalda resultaten högst upp på sidan.

Vad är ett betalt sökmotorresultat?

Betald sökning är där annonsörer betalar för att deras annonser ska visas i sökresultaten. Vanligtvis är det ett auktionsbaserat system som heter PPC (Pay Per Click) där annonsörer kan bjuda på att deras annons visas först. De är normalt placerade längst upp och ner på sidan.

Hur fungerar Google Förslag när man gör en sökning?

Vad är ett sökord?

Sökord är ord eller fraser som sökare kan använda i sökningar relaterade till webbplatsens innehåll. Kallas också som sökfrågor.

Google kommer att titta på bilden, metadata och innehåll på din sida och försöka bestämma vad sidan handlar om genom att identifiera specifika sökord som används regelbundet på den aktuella sidan.

Varför är nyckelord viktiga?

Nyckelord är sambandet mellan vad folk söker och din webbplats. Utan de rätta, kommer din webbplats inte att rikta sig till rätt sökare.

Att välja rätt nyckelord och använda dem, tillsammans med synonymer, på rätt ställen på din sida (till exempel i rubriker och första stycket) kommer att se till att Google förstår vem som mest kommer att dra nytta av att hitta dig. Och i synnerhet sökare som mest sannolikt kommer göra ett köp.

Vad är On-page seo?

Optimering på sidan (eller On page SEO) betyder de förändringar du kan implementera på webbplatsen för att optimera webbplatsen och få förbättringar i rankingen. Förändringar kan innehålla metabeskrivningar, innehållsoptimering, strukturering och ökande sidlastningshastighet.

Vad är Off-page SEO

Vad menas med Långa sökord ? Long-Tail Keywords

Långa sökord är längre och mer specifika sökordsfraser som sökare sannolikt kommer att använda i en sökning.

Jämfört med ett nyckelord genererar de mycket mindre trafik, de är mycket specifika, men de är lätta att ranka för och de genererar mycket bättre konverteringar eftersom det är de typer av sökningar folk använder när de närmar sig ett köpbeslut.

Vad är en header-tagg?

Vad är en ALT-tagg?

En alt-tagg (ibland kallad Alt-attribut eller Alt-beskrivning) är en del HTML-kod som tillåter oss att ge bilder en textbeskrivning. Dessa är avgörande eftersom de tillåter Google att förstå vad bilderna relaterar till, vilket bidrar till Googles övergripande förståelse av sidan.

Vad står URL för?

URL står för Uniform Resource Locator.

Vad är metabeskrivningar?

Varför är backlinks viktiga?

Vad är en Do-Follow-länk?

Vad är en No-Follow-länk?

Frågor & Svar plugin vi rekommenderar

Synonymer till fråga

  1. spörsmål, förfrågan, begäran om svar
  2. ärende, problem, angelägenhet, sak, ämne, frågeställning, uppgift, fall, punkt; i fråga om beträffande, angående; det kommer inte på fråga det får inte ske
  3. tvivel, ovisshet

Wikipedia information om FAQ

FAQ FAQ (eller Frequently Asked Questions) är en samling ofta ställda frågor och deras svar. Några svenskspråkiga webbplatser har valt att använda benämningen spoff som är en akronym av ”svar på ofta förekommande frågor”. En annan, och mycket vanligare, försvenskad variant av uttrycket är "Frågor och svar", att frågorna sedan är ofta förekommande är vanligtvis underförstått. FAQ är en akronym och kan uttalas "fak," "faks," "facts," eller "F.A.Q.". Termen kan användas till en eller flera svar på ofta förekommande frågor. Fenomenet FAQ uppstod på Usenet för att minska mängden enkla frågor och motverka att samma fråga ställs om och om igen i diskussionsgrupperna.FAQ är även namnet på en bok skriven av komikern Magnus Betnér.