Hur väljer du SEO skribent? - Expediten

Hur väljer du SEO skribent?

Det tar inte lång tid att förstå att innehållet på din hemsida är det som kommer att bära den. Det är klart att du måste jobba med marknadsföring och länkar för att få besökare. Detta måste dock bygga på ett innehåll som visar vad din sida handlar om och som får den att konvertera. Du behöver en SEO skribent och det gäller att välja rätt!

SEO skribent eller någon som kan skriva?

Om du vill ha texter som håller hög kvalitet och som har den design som krävs för att få sökmotorer såväl som kunder att nappa krävs det erfarenhet. Då bör du välja en erfaren frilansskribent som vet vad du behöver.

Erfarenheten innebär att du får:

  • Originella texter som inte ses som kopierat innehåll
  • Korrekt struktur för lättläst text på skärm
  • Rätt mängd nyckelord i texten och på rätt ställen
  • Text som engagerar läsaren och får den att göra något

När din budget inte räcker till den bästa SEO skribenten kanske du kan anlita en person som gillar att skriva. Det är många som gör just detta via tjänster som Fiverr och svenska content-bolag som jobbar med studentskribenter.

Om du är väl medveten om hur texterna ska se ut för att fungera kan det här vara ett alternativ. För dig som inte själv är insatt i hur webbtexter ska formas för att ge de bästa resultaten innebär en oerfaren skribent en risk.

Kom ihåg att en person som tycker om att skriva inte nödvändigtvis förstår hur man skapar text som får andra att känna lust att köpa eller be om mer information. Dessutom är skrivglädje inte samma sak som att författa text som Google gillar.

Tänk också på att de allra flesta idag har mobiltelefon och läser text på den. En SEO skribent måste veta hur man skriver mobilvänligt för att det ska bli bra slutresultat.

Ett samarbete som fungerar

När du väl har funnit en SEO skribent som lever upp till de grundläggande kraven om kunskap och erfarenhet är det förstås viktigt med ett smidigt samarbete. Detta särskilt när du vet att du kommer att behöva textstödet löpande.

Ta en titt på hur du kan kommunicera med skribenten. Kan ni ta samtal på telefon, går det att höras av snabbt med chatt, hur smidigt fungerar kommunikationen med email? En skribent som har mycket att göra är förvisso en person som uppenbarligen levererar bra texter. Samtidigt vill du ju känna att dina projekt får den uppmärksamhet som de förtjänar.

Hur mycket kommer det att kosta?

Det här är en fråga som måste ställas. Du får vara förberedd på att betala mer för en skicklig och erfaren SEO skribent. Så är det ju med allt här i livet. Om du behöver mycket content kan du kanske få rabatter som gör att det ändå blir ett bättre pris.

Kom ihåg att du får vad du betalar för. Om du behöver text till en huvudsida som representerar dig och ditt företag finns det god anledning att betala mer för den. När det handlar om text som ska placeras ut på andra platser online för att ge länkkraft är det kanske inte lika kritiskt med kvalitet och säljande text.

Rådgivning / Offert

Skicka förfrågan till en professionell SEO skribent .

How to Write Product Descriptions that Sell in 2020 | Oberlo Dropshipping

Wikipedia information om Skribent

Skribent Skribenter, litteratörer och skriftställare är personer som arbetar mer eller mindre professionellt med skrivande eller inom litteraturen, men inte nödvändigtvis är vare sig journalister eller skönlitterära författare. Ordens betydelse har dock växlat över tiden. En skribent är i modernt språkbruk oftast en journalist eller annan person som skriver texter om mer eller mindre aktuella ämnen. Skribent är ingen direkt yrkesbenämning, och en skribent behöver inte vara professionell. Bland personer vars yrke benämnts litteratör kan räknas exempelvis tidningsmän, översättare, medarbetare i uppslagsverk och tidskrifter, eller personer som gör skriftliga småjobb, ungefär motsvarande skribent.I modernt språkbruk är en skriftställare oftast en författare som inte skriver endast skönlitterärt alternativt skriver på relativt anspråkslös nivå såsom att mer eller mindre yrkesmässigt översätta, skriva eller publicera tidskriftsartiklar. I äldre texter är dock ordet ofta synonymt med författare.

Synonymer till skribent

  • skriftställare, journalist, tidningsman, publicist; författare, stilist, litteratör, penna, pennfäktare