Vad är SEO Titel / Metatitel? | Så skriver du en SEO Titel - Expediten

Meta Titel

SEO-titeln

SEO-titeln och metabeskrivningen är det som vanligtvis dyker upp när din sida visas på Google eller någon annan sökmotor. Du kan uppdatera SEO-inställningarna i wordpress för varje sida genom att gå till sidinställningarna.

Varför är Titel Taggen viktigt?

Titeltaggar är viktiga eftersom de visar besökarna vilken information som kommer att finnas när en användare klickar på en sida. De är viktiga för sökmotorerna av samma anledning, förutom att de också fungerar för att bestämma relevansen av webbsidan som ett resultat av en sökfråga. Om Google inte gillar din titel tagg kan de ändra det för att bättre passa deras / användarens behov.

Regler för <Title> Taggar

För att säkerställa att dina titeltaggar är relevanta för läsare och sökmotorerna, bör de följa de nedan angivna punkterna och riktlinjerna.

Längd
Titeltaggar ska vara mellan 50-60 tecken långa. Google har inte specifikt kommit ut och sagt att titelkoder ska vara så här långa men om din titel är längre än 60 tecken riskerar den att automatisk förkortas.

Försök att undvika dom tre prickarna i slutet av din titel som visar att det finns mer att läsa av titeln så att användarna kan få veta hela historien om vad din webbsida handlar om. Håll dig också borta från alla stora bokstäver i din titel tagg eftersom de kommer att använda mer utrymme än små bokstäver. Om du är osäker på hur din sidtitel kommer att se ut innan du publicerar kan du använda Yoast SEO WordPress-plugin för att optimera din titeltagg och se till att det inte är för långt.

Nyckelord
Kanske ännu viktigare än längden i dina titeltaggar är de nyckelorden du använder. Titel taggar kan göra underverk för din SEO när den är optimerad med rätt nyckelord. Sätt in dina mest relevanta och önskade nyckelord du vill rangordna i titeln, men överdriv inte det. Google kan enkelt identifiera Keyword stuffing och kan ändra titeln på din webbsida om den känner att du bara slänger olika variationer av ett sökord i det.

Förklaring Keyword stuffing
Ett sätt att försöka få en sida att verka mer relevant för vissa sökord. Man gör det genom att att upprepa ett eller flera nyckelord eller fraser på en och samma sida på en sajt. För fem år sedan gick det att få bättre placeringar genom att göra så här.

Använd unika titlar
Liksom med annat innehåll ska du aldrig duplicera innehåll eftersom det kan ha negativ effekt på din sökmotoroptimering. Skriv därför alltid en unik SEO-titel för varje URL.

Titel rubrik

Synonymer till titel

  1. yrke, yrkesbeteckning, grad, examen; mästarvärdighet, guldmedalj
  2. namn, överskrift, rubrik; bok

Wikipedia information om Titel_(rubrik)

Titel (rubrik) Titel (av latinets titulus 'överskrift', 'boktitel') är en överskrift eller rubrik som en författare eller skribent ger sitt verk, hela eller delar av det. Titel kan också vara namn på andra konstnärliga verk – till exempel konstverk, musikaliska verk, filmer eller samlingar av sådana. Ett annat namn för titel är huvudtitel, vilket då kontrasterar mot undertitel. Huvudtiteln på en publikation (oftast en bok) skrivs i regel på smutssidan, före titelsidan, samt i större stil på titelsidan, jämfört med den eventuella undertiteln. Världens längsta filmtitel anses vara den här.