Hur fungerar snapback av domäner? - Expediten

Så funkar Snapback

Hur fungerar snapback av domännamn

Snapback av domännamn

Du kanske kommit på ett helt fantastiskt domännamn men till din besvikelse upptäckt att domännamnet redan är taget. Det känns både frustrerande och ledsamt. Därmed sagt finns det tacksamt nog nya möjligheter för dig att få det domännamn du önskar. Samtidigt kan du själv göra ett val av domännamn genom att se listor över tillgängliga domännamn.

Hur fungerar snapback domäner?

De flesta domannämn upphör att gälla efter ett tag och blir därefter tillgängliga för registrering. Samtidigt finns det en stor andrahandsmarknad för domännamn. Alla domännamn släpps offentligt. På så sätt kan du få en överblick över de namn som finns tillgängliga. Du kan exempelvis kolla på https://www.28kdigital.se/ när du gör ditt köp snapback domäner.

Vad är snapback?

Snapback är namnet på tjänster för att registrera de domännamn som förfallit. I syfte att frigöra domännamn läggs alla de domännamn som inte längre används ut på andrahandsmarknaden för domännamn. Detta leder till att någon annan erbjuds chansen att snappa upp det använda domännamnet och göra det till sitt egna. När det gäller att köpa domännamn gäller det att vara både snabb och effektiv. Konkurrensen mellan namn kan stundvis vara hård. Därmed sagt finns det goda möjligheter att få det namn du önskar.

Internetstiftelsen

Det kan vara bra att hålla ett koll på Internetstiftelsen för att se vilka namn som är på väg att bli släppta. Internetstiftelsen släpper regelbundet information om domännamn offentligt som håller på att förfalla. Därmed kan du enkelt hålla dig uppdaterad.

Samtidigt är de domännamn du köper av tjänster som tillhandahåller dem godkända registrerare av Internetstiftelsen. Det gör att du kan känna dig trygg av ditt val av domännamn. Ett skäl att använda sig av snapback-tjänster är att de allra mest eftertraktade domännamn läggs ut på dessa sidor. Dessutom är de flesta domännamn registrerade vilket betyder att du kan få svårt att få det domännamn du vill ha om det inte går via Internetstiftelsen.

Sist men inte minst har alla de domännamn som släpps troligtvis höga resultat på sökmotorers resultatlistor. I samband med att de redan har flera inlänkar eller åtråvärda nyckelord får du ett domännamn som ger höga siffror av besökare. Vidare är namnen enkla att stava till. De flesta namn har namn de flesta kommer ihåg eller som låter bra. På så sätt får du ett häftigt domännamn som ger dig mycket trafik på din nya hemsida.

Boka ditt domännamn

Skulle det vara så att det finns flera som vill ha ett visst domännamn kan det bli en budning. För att visa ditt intresse ska du göra en bokning av det domännamn du vill ha.

Avslutningsvis får du via snapback-tjänster en lista över alla tillgängliga domännamn tillsammans med vilket år de släppts. På så sätt får du en tydlig överblick över samtliga frisläppta domännamn på marknaden.

Är det lagligt att snappa domäner?

Här är citat från Patent- och registreringsverket:

Hej,
Den person som är ägare till en domän, har inte ensamrätt att använda domännamnet på varor och tjänster. Innehavaren av ett domännamn kan alltså inte hävda att han eller hon även äger rätten att använda namnet som varumärke på produkter eller tjänster.

Har någon registrerat ditt varumärke som domännamn, betyder det inte per automatik att det är ett intrång på din rättighet. Om det är ett intrång eller inte beror på om domänen används kommersiellt. Gör den inte det är det inte fråga om ett intrång. Används domänen kommersiellt kan det vara fråga om ett intrång i de fall innehavaren av domänen använder sig av webbplatsen och där säljer samma, eller liknande, varor och tjänster som du har skyddat ditt varumärke för.

För att registrera en domän med adressändelsen .se vänder man sig till Stiftelsen för internetinfrastruktur, www.iis.se

Med vänlig hälsning,
PRV Kundsupport

Källa: PRV

Här kan du beställa Snapback av domäner

 

28kdigital.se
28Kdigital.se: Köp och registrera lediga .se domäner
Vi på 28kdigital.se förmedlar snapback av domäner och har en väldigt användarvänlig sajt med funktioner som favoritmarkering samt data från ahrefs som möjliggör att köpa bra domäner för SEO.


Indukon
Snapback / backorder av .SE-domäner | Indukon – Backorder …
Backorder. Vi erbjuder snapback av .SE och .NU-domäner. Vi har gjort detta sen i början av 2013 med ett mycket gott resultat. Vi ligger i …


Egensajt
Snapback av domäner / Förfallna domäner – Egensajt
Vi listar de domäner som har förfallit och du kan söka efter den domän du önskar beställa snapback på. Läs gärna läsa mer i vår kunskapsbank …


RedSnapper
RedSnapper.nu | Snappa domän idag – Domän snapping enkelt!
Snap back av domän görs enklast hos Red SnapperSnappa utgående domäner idag & få din URL! Smidig, enkel & snabb domän backorder …


Rymdweb
Snapback – Rymdweb
Registrera din domän med Rymdwebs snapbacktjänst. Vi har bäst resultat på snapback i Sverige.


Webbdo
Så funkar Snapback – registrera utgående domäner – Webbdo
Det är inte ovanligt att utgående domäner säljs för 200-20 000 kr/st eller mer. I Sverige, under toppdomänerna .SE och .NU är priserna inte så …


Nmugroup
Snapback | Bevakningstjänst för domännamn – NMU Group
LÅT OSS HUGGA TAG I DITT ÖNSKADE DOMÄNNAMN SÅ FORT DET BLIR LEDIGT. Snapback, eller backorder som det också kallas, avser att ”snappa upp” …


Frobbit
Hur fungerar er snapback? – Frobbit!
Hur fungerar er snapback? Vi tar emot beställningar för snapback (backorder) på se-domäner. En beställning kan läggas när .SE har lagt till dem på den sk …


Lista på utgångna .SE och .NU domäner

 

Lista på .SE-domäner som löper ut:https://www.iis.se/data/bardate_domains.txt

Lista på .NU-domäner som löper ut:https://www.iis.se/data/bardate_domains_nu.txt

2019-05-15 Intervju: Samhörigheten och samspelet mellan de olika rättigheterna

2019-05-15 Intervju: Samhörigheten och samspelet mellan de olika rättigheterna from PRV on Vimeo.

What Is A Dropped Domain What Is The Meaning Of Domain Drop Catching Check It Out!

Wikipedia information om Domain_drop_catching

Domain drop catching Domain drop catching, also known as domain sniping, is the practice of registering a domain name once registration has lapsed, immediately after expiry.